kép

A konyha spájza: a fűszerkert - Családi Kertek

A konyha spájza: a fűszerkert

A kertépítés során létrehozhatunk a kertünkben kettős funkciót ellátó részeket is. A fűszerkert is ilyen kerttípus: nem csak szemet gyönyörködtető, hanem praktikus és egészséges is. A szárított fűszerek helyett sokkal frissebb ízeket és csodás látványt is nyújtanak a felhasznált friss fűszernövények.

A legtöbb fűszernövény – köztük a mediterrán ételekhez használtak is – a mi hazai klímánkon is tökéletesen érzi magát. Legyen szó bazsalikomról, oregánóról, tárkonyról, petrezselyemről vagy mentáról.

A fűszerkert tervezésekor a legfontosabb szempont a megfelelő hely kiválasztása, ahol elegendő fényt kapnak a növények. Ezután figyelembe kell venni a talaj minőségét, hogy a földjük megfelelően eressze át a vizet.

Ha a kertépítés okosan megy végbe, a kialakított fűszerkert tökéletes éke lehet kertjének, csodás látványt, íncsiklandó illatokat és isteni ízek kavalkádját nyújthatja. A megfelelő gondozás mellett konyhája mindig friss fűszerekkel lesz ellátva, melyek sokkal elevenebb ízvilágot képviselnek, mint szárított társaik.

Ha fűszerkertet szeretne, bátran keressen fel minket kertépítéssel kapcsolatban, hogy sokáig élvezhesse előnyeit!