kép

Miért van szükség növényvédelemre? - Családi Kertek

Miért van szükség növényvédelemre?

A kertépítési munkálatok során rendkívül körültekintőnek kell lenni, hiszen számos körülményt mérlegelni kell az adottságoknak megfelelő és esztétikus kert kialakítása érdekében. Ez azonban csupán egy egyszeri, vagy ritkán ismételt feladat, szemben a kertápolás rendszeres teendőivel.

A kertápolási munkák igen sok részletre kiterjednek, köztük kiemelt fontossággal bír a növényvédelem. Ezalatt nem csak a vegyszeres kezelést értjük, sőt! Az már csak a utolsó lépés, mikor már nem tudunk más módszerhez nyúlni.

A növényvédelem a megfelelő növények és fajták kiválasztásával kezdődik! Majd a megfelelő ültetési hely megválasztásával és szakszerű ültetéssel folytatódik. Fontos, hogy az ültetett növények igényeinek megfelelő tápanyagokkal töltsük fel a földet. Ezek után az öntözés és további tápanyag-utánpótlás, valamint metszés és gyomirtás a kulcsa a jó növényvédelemnek, hogy a növényeink a legjobb kondícióban legyenek, így váljanak ellenállóbbá a kórokozókkal és kártevőkkel szemben, minimálisra csökkentve a permetezések számát. Érdemes madárbarát kertet is kialakítani, hiszen csipogó barátaink segítenek a kártevőket kordában tartani.

Így érhetjük el azt, hogy egy mindig szép, üde és egészséges kertet kapjunk.

Ha szakszerű növényvédelemre szorulna, forduljon hozzánk bizalommal!