kép

Minden gyereknek ültessünk fát! - Családi Kertek

„Minden gyermeknek ültessünk egy fát!”


Régi és szép hagyomány, hogy minden született gyermeknek, illetve házasságkötéskor az ifjú párnak ültetnek egy fát. Egy házasságkötéskor az eggyé válás jelképe lehet, a gyermekeknél pedig egy új élet kezdete. A családi fák ültetése nemcsak szimbolikus, hanem esztétikus, környezetbarát, és összetartó ereje van.

Fontos, hogy a felnövekvő generáció érzelmileg kötődjön a természethez, a fához, így válhat majd környezettudatossá. Megtanulja a gondoskodást, odafigyelést, nő az önbizalma.

Legyen saját fája az egész családnak!

Kiváló családi program közösen elültetni a gyermek, vagy a család Fáját, mely eseményre elhívhatja a nagyszülőket is, így erősítve a köteléket a család és a természet között is.

Mi segítünk kiválasztani a megfelelő fát a területi adottságoknak és rendelkezésre álló helynek megfelelően. Biztosítjuk a szakmai felügyeletet, a fát és a szükséges eszközöket, alapanyagokat. Igény esetén névtáblával látjuk el a Fát.

Elsősorban az őshonos fajok ültetését javasoljuk, mint például a magyar kőris, korai juhar, hegyi juhar, a kislevelű- és nagylevelű hárs, kocsányos tölgy. Természetesen más fajokat is lehet választani. Azt kell eldönteni, hogy milyen célt szolgáljon majd a fa, például árnyékot adjon, takarjon, gyümölcsöt hozzon, vagy ősszel színeződjön. Ha nem tudja eldönteni, milyen fát szeretne, nézze meg a Facebook oldalunkon, milyen fa illik Önhöz, gyermekéhez.

A fákat több féle méretben is lehet kérni, akár több éves fát is, így, ha a nagyobb testvérnek még nincs saját fája, de szeretne Ő is, akkor a korával megegyező korú fát is tudunk biztosítani.

“Ültess egy fát s nem éltél hiába!”


Tisztább levegő, jobb élet!”