kép

Kertfenntartás - Családi Kertek

Egy kert csak akkor szép, ha folyamatosan karban van tartva. Minden évszak új és új munkákat ad, melyre sajnos nem mindig van időnk. Ilyenkor szakszerű segítséget vehetünk igénybe. Hiszen egy kert meghálálja a gondos ápolást, növényeink üdébbek, szebbek és egészségesebbek lesznek.

Fontos a gyepünk folyamatos karbantartása is. Ezt nem csak a fűnyírást jelenti, hanem időnként tápanyag utánpótlást, szükség esetén permetezést, és időben elvégzett gyepszellőztetést is. Ez utóbbi eljárással az elhalt növényi részeket távolítjuk el, így könnyebben tud lélegezni a fű és levegősebbé válik a talaj.

A metszés az egyik legfontosabb teendőnk a kertben. Időnként mind a bokrok, mind a fák vagy éppen az évelő növények metszésre szorulnak. De nem mindegy, hogy mit, hogyan és mikor metszünk, mert előfordulhat, hogy hozzáértés híján többet ártunk, mint használunk. Ilyenkor érdemes szakemberre bízni a munkát.

Ha kertben elszaporodnak a kártevő, kórokozók, akkor mielőbb védekeznünk kell ellene. Fontos azonban a megelőző védekezés is, ami a növények termőhelyének helyes megválasztását, az igényeinek kielégítését, a gyomirtást, helyes tápanyag utánpótlást, és megfelelő öntözést jelentik.

Elkerülhetetlen, hogy időnként egy-két növény valamilyen oknál fogva kipusztul. Ilyenkor érdemes az okot feltárni, és azt a pótlásnál figyelembe venni.

Ha egy fát ki kell vágni, akkor meg kell fontolni, hogy szeretnénk e a helyére másikat ültetni. Ha igen, akkor mindenképp gyökerestül kell kivágni a fát. Ez esetben nem szabad visszacsonkolni a vágás során. Ha nem szeretnénk helyette új növényt, akkor több lehetőségünk is van. A törzsét meghagyva virágtartó készülhet belőle, vagy akár mini kertnek, tündérkertnek adhat helyet.

Hívjon minket bátran, bízza ránk növényei gondozását!

(Kattintson a képekre)