kép

Beltéri növénydekorációk - Családi Kertek

„Ahol a növénynek jó, ott az embernek is jó!”

 

Az ember, természetéből adódóan a növények között érzi igazán jól magát. Ezért az otthonainkban is körülvesszük magunkat velük. Már nemcsak a házainkba, hanem közintézményekbe, irodákba, kórházakba, stb. helyezünk el növényeket és kompozíciókat, így téve komfortosabbá, hangulatosabbá a teret. A növényeknek ugyanis különleges szerepük van a belső terekben is, hiszen élő díszként, dekorációként otthonossá teszik a környezetünket, nyugalmat árasztanak, javítják a levegő minőségét, miközben aromákkal gazdagítják a levegőt és gátolják a mikroorganizmusok terjedését. Javítják a közérzetünket, segítenek a koncentrációban, pozitívan hatnak az egészségi állapotunkra.

 

Ha megszületett az elhatározás, hogy szeretnénk növényeket az otthonunkba, akkor néhány szempontot figyelembe kell venni. Elsődleges, hogy a növény jól érezze magát az adott helyen. A másik szempont, hogy bele illő legyen a környezetébe. Ne legyen útban és ne legyen veszélyes helyen sem. Továbbá lényeges, hogy van e gyermek és/vagy háziállat a házban.

 

Vannak szoliter fajok, amiket érdemes egymagukban, központi helyre tenni, és vannak csoportosan elhelyezhető/ültethető fajok.

 

Gondozásuk tekintetében is igen eltérőek. Érdemes tájékozódni a növények igényeiről (fény, víz, tápanyag, huzat, betegségek) és gondozásuk lehetőségeiről.

Segítünk a megfelelő növények kiválasztásában, a jó térrendezésben, a növények gondozásában, átültetésében, a növények tisztításában, esetleges cseréjében. Beszerezzük a kívánt növénytartókat. Készítünk növénykompozíciókat, installációkat. Vállaljuk télikertek komplett berendezését is.