kép

Tavaszi nagytakarítás a kerti tóban - Családi Kertek

Tavaszi nagytakarítás a kerti tóban

A tavasz beköszöntével a kertápolási munkák között fontos rendbe tennünk a tavat is. Évente legalább kétszer-háromszor ajánlott kitakarítani a tavat, melyre a téli fagyok vége az egyik kiváló időszak.

Ez az egyik legideálisabb idő a kerti tó tisztítására, hiszen a vízinövények még nem bújtak elő a hideg víz miatt, így kevesebb kárt okozunk a növények visszahúzódott gyökereiben, továbbá nem zavarjuk meg díszhalainkat sem, mivel még nagyon lassan úsznak.

Kisebb tavaknál célszerű leengedni a benne lévő vizet. Halainkat addig helyezzük a tó vízével töltött tárolóedénybe, de vigyázzunk arra, hogy fél napnál tovább ne legyenek ott! Metszőollóval távolítsuk el a növények elhalt részeit, és a többi részt vágjuk vissza 2-3 cm-rel. Ha elburjánzott növénytöveket, ritkítsuk meg. Végül távolítsuk el a lerakódott algaréteget, növény maradékokat. Ha tiszta a kerti tó, feltölthetjük tiszta vízzel, és visszaengedhetjük a halakat.

Szeretne otthonába egy szépen rendben tartott kerti tavat? Keresse bizalommal kollégáinkat, és minden kertépítéssel, illetve kertápolással kapcsolatos kérdésben állunk rendelkezésére!