kép

Mi nem hiányozhat egy japánkertből? - Családi Kertek

Mi nem hiányozhat egy japánkertből?

Ön is rajong a gyönyörűen kialakított kertekért? Szívesen igénybe venné a kertépítési szolgáltatást, hogy megvalósíthassa otthonában elképzelt kertjét? Ez esetben a lehető legjobb helyen jár!

Ha rajong a távol keleti kultúrákért, akkor a japánkert garantáltan el fogja nyerni a tetszését. A japánkertek több ezer év tudását és spiritualitását hordozzák magukban. Ha belépünk egy japán kertbe, megtapasztalhatjuk a japán kultúra belső harmóniáját, és a természettel való szoros kapcsolatát. A kertépítés munkálatai során gondot kell fordítanunk arra, hogy helyet kapjon a víz, a kő és számos növény is, valamint a víz hangja, mely szintén hozzájárul a japánkert adta életérzéshez. Ez megvalósulhat kerti csobogó, vagy vízesés formájában is.
Érdekesség, de egy japánkertben minden dolog szimbolizál valamit, például a kövek a sziklákat, a víz a tengert, míg a növények az erdőket.
A nagyobb fák és díszcserjék, mint a vörös juhar vagy a kerti páfrányok rendkívül mutatósan néznek ki egy ilyen közegben. Ültethetünk mellettük még különféle törpe fenyőket, bambuszokat és bonsai fát is, hogy teljesen visszaadják a klasszikus japán hangulatot. A kőlámpások sem hiányozhatnak a kertekből. Ezek fényforrásait áram is biztosíthatja, de ha nincs rá lehetőség, mécsesekkel is elérhetjük a kívánt hatást.

Ha Önt is magával ragadta a japánkertek varázslatos hangulata, akkor nyugodtan bízza ránk a kertépítést!