kép

Kerti burkolás, kerti tipegő, kerti út: tagolja ízlésesen kertjét! - Családi Kertek

Kerti burkolás, kerti tipegő, kerti út: tagolja ízlésesen kertjét!

A jó idő beköszöntével, amikor már körvonalazódik a kerttulajdonosok fejében, hogy mit hová fognak ültetni, érdemes megtervezni a kívánt kerti utak, tipegők eljövendő helyét.

A kerti utak alapvető funkciója az, hogy a nagyobb tereket áthidalják, illetve a nehezen megközelíthető helyeket összekössék és átjárást biztosítsanak ott is, ahol esetleg csak a növényzet eltiprásával lehetne közlekedni. A kerti utak készülhetnek lapkőből, betonból vagy térkőből is, ilyenkor szilárd és hézagmentes burkolatról beszélünk, ezek előnye, hogy könnyen tisztíthatóak. A hézagos burkolat, mint a terméskő, falapok vagy kavics zúzalék már kényesebb, de nem kevésbé látványos megoldás.

A kerti tipegők egymástól egyenlő távolságra lerakott lapok, melyek átvezetnek a növényzeten, úgy, hogy a lábunk is száraz marad és a növényekben sem teszünk kárt.
A burkolóanyagok lefektetésénél figyelni kell arra, hogy masszív alapra kerüljenek a burkolólapok és képesek legyenek elvezetni a csapadékot, valamint a kényes növényeket kikerüljék.

Bízza ránk kerti útjainak burkolását és profi csapatunknak köszönhetően Önnek már csak a végeredményben kell gyönyörködnie!