kép

Mi is az a gyepszőnyeg? - Családi Kertek

Mi is az a gyepszőnyeg?

Mai rohanó világunkban szeretjük, ha egy kertben nem kell sokat várni arra, hogy elérje végleges formáját. Ez a virágoknál viszonylag könnyen megvalósítható, azok már teljes pompájukban is megvásárolhatóak. De az elvetett fűmagból kikelő összefüggő gyepre várni kell. Erre kínál azonnali megoldást a gyepszőnyeg.

A gyepszőnyeg is, mint egyes fa fajok, iskolában nevelkedik, ez a fűiskola. Általában tizennyolc hónapig nevelik, ápolják, a gyomokat kiírtják, hogy tökéletes, sűrű és szép gyep alakuljon ki.

Ezt aztán egy különleges, erre specializálódott késes szerkezettel felszedik, tekercsekbe rakják, s így értékesítik.

A gyepszőnyeg használata a kezdeti időkben kissé költségesebb lehet, mintha fűmagvetést alkalmazunk, azonban a kisebb vízigény miatt ez a költség hamar megtérül, valamint így nincs bizonytalanság a sikeres füvesítést illetően, azonnali végeredményt kapunk.

A gyepszőnyeg telepítésének ideje függhet attól, milyen öntözőrendszert használunk. Ugyanis automata öntözőberendezés használata mellett bármikor sor kerülhet a telepítésre, ha pedig nincs ilyen berendezésünk, a legjobb időszak a késő tavasz és a kora nyár erre a feladatra.