kép

Szakszerű kertápolás - Családi Kertek

Szakszerű kertápolás

Egy kert csak akkor szép, ha folyamatosan karban van tartva. Minden évszak új és új munkákat ad számunkra, melyekre sajnos nem mindig van időnk. Ilyenkor szakszerű segítséget vehetünk igénybe. Szakszerűvé attól válik, hogy pontosan tudjuk, hogy mit, mikor és hogyan, milyen eszközökkel kell végezni. A kert meghálálja a gondos ápolást, növényeink üdék és egészségesen zöldek lesznek, öröm lesz végignézni udvarunkon. Nézzük, mik is lehetnek a legfontosabb teendők!

Akinek van gyepe, az jól tudja, hogy nem csak a fűnyírásról és locsolásról kell gondoskodni.Fontos része a gyepszellőztetés is. Ezzel az eljárással az elhalt növényi részeket távolítjuk el. Ennek tavasszal van itt az ideje, mikor a fű újra kezd hajtani. A szellőztetés után érdemes trágyázni, majd beöntözni a gyepet. Év közben szükség esetén a gyomokkal is foglalkozni kell, mert ha nem törődünk velük, gyorsan elszaporodna és elnyomhatják a füvet. Amíg csak helyenként van néhány szál, manuálisan is eltávolíthatjuk. A túlszaporodott gyomok ellen a vegyszeres gyomirtás lehet hatásos. A gyomok fajtájától függően használhatunk kétszikű vagy speciális egyszikű gyomirtót.

A cserjéket és fákat időnként metszeni kell. A metszésnek többféle ok és módja lehet. Erről egy másik cikkben részletesen írunk.

A virágágyások gondozásának főbb feladatai az öntözés, tápoldatozás, gyomirtás, valamint az elszáradt virágok levágása.

Ha egy fát szükséges kivágni, akkor előtte érdemes gondolni arra, hogy szeretnénk e helyette másikat ültetni. Ebben az esetben gyökerestől kell kiszedni a fát. Ha nem szeretnénk másikat helyette, akkor a törzsét akár meg is hagyhatjuk. Használhatjuk növénytartónak vagy készíthetünk vele mini kertet, tündérkertet. Ha a fa mérete miatt, vagy mert olyan helyen áll, ahol nehéz a rombolásmentes eltávolítás, akkor kérjük alpinista szakember segítségét.

Összeszokott csapat dolgozik az Ön kertjének üdeségéért! Hívjon minket bátran, bízza ránk növényei gondozását!