kép

Tippek a kerttervezéshez - Családi Kertek

Tippek a kerttervezéshez

A saját zöld oázis biztosítja, hogy mindig közel érezzük magunkhoz a természetet és kiszakadhassunk a mindennapok rohanásából, a város zajából a nyugalom szigetére meneküljünk.

A kerttervezés és kertépítés művészete magába foglalja a kert adottságainak maximális kiaknázását, a növények összeválogatását, az előnyök kihangsúlyozását és a kert stílusának felépítését.

Mire figyeljünk a tervezés során?

  • Először azt kell tisztázni, hogy milyen funkciókat lásson el a kert, mire szeretnénk használni. Ezután a rendelkezésre álló helyet, szinteket, formákat, terepakadályokat kell figyelembe venni.
  • Érdemes a kert tulajdonosainak stílusát, ízlését is bele vinni a tervekbe, mind a növények fajtáit, mind a színeket, formákat tekintve.
  • A kerti utak, tipegők megtervezésével is különböző eredményt érhetünk el: ne legyen túl bonyolult az elrendezés, mert az zavaró, az egyenes, hosszú kerti út viszont nagyobbnak mutatja  kertet.
  • A növények kiválasztásánál tisztában kell lenni a növények igényeivel, a habitusukkal, illetve, hogy mekkorára nőnek. Ha sok virágzó növényt szeretnénk, érdemes figyelni a viráguk színeire, virágzásuk időpontjára, hogy lehetőség szerint mindig virágozzon valami a kertünkben.
  • A túl sok örökzöld nem ajánlott, hiszen egyhangúvá teszi a kertet. Sövénytelepítés során legyünk bátran formabontóak és kerüljük az unalmas tujákat, válasszunk izgalmasabb kombinációt.
  • Érdemes a tervezés során az öntözőrendszer kiépítésére is gondolni, hiszen nagyban megkönnyíti a kert frissen tartását, öntözését.

 

Amennyiben szeretne személyre szabott és profi módon megtervezett kertet, keressen minket bizalommal!