kép

A sziklakertek csodálatos világa - Családi Kertek

A sziklakertek csodálatos világa

A sziklakert szépségét, annak ellenére, hogy mesterségesen van kialakítva, mégis természetessége adja, a kövek és növények kompozíciója teremti meg a különleges látványt.

A sziklakertek építésénél fontos szempont a környezeti adottság, valamint érdemes figyelembe venni a sziklakerti növények általános igényeit, ami legtöbb esetben meleg, napsütéses helyet jelent. Milyen köveket ajánlott használni? Anyag tekintetében lehet homokkő, dolomit, bazalt, gránit, vagy mészkő, ám tanácsos lakóhelyünkhöz közel megtalálható köveket használni, hogy még inkább környezetéhez illő sziklakertet kapjunk.

A sziklakerteknek rendkívül sok típusa van, legismertebb a miniatűr sziklakert, melyet egy cserépben alakítanak ki, a sík területek kedvelt típusa, a szórványkönyves sziklakert, illetve a szurdokvölgyes sziklakert.

Amennyiben sziklakert építés mellett dönt, célszerű szakemberekre bíznia a munkát! Bátran keressen fel minket, készséggel állunk rendelkezésére minden kertépítéssel kapcsolatos elképzelésének megvalósításában!