kép

Ehető virágos kertek - Családi Kertek

Ehető virágos kertek

Olyan kerttípus, amelynek kialakításában a virágzó dísznövények több funkciót is betöltenek.

Képzeljen el egy kertet, ahol minden ehető. Engedje, hogy elvarázsolják a virágok különleges és egyedi íz világukkal. Kápráztassa el családját, barátait virágos ételekkel, italokkal.

Ha felkeltettük érdeklődését, segítünk megvalósítani.

Európában körülbelül 50-60 féle ehető virágot ismerünk. Táplálkozási célra olyan virágot válasszunk, amely nem bimbós, de nem is hervadozó. Ételeink díszítésére csak a frissen szedett kerti, mezei, erdei virág a megfelelő, mert az áruházakban és az utak mentén találhatóak szennyezettek, permetezettek lehetnek, és így igen sok vegyi anyagot tartalmazhatnak.

Fontos tudni, hogy ha egy virág ehető, az nem jelenti azt, hogy a növény más részei is azok. Ezért fontos ismerni azokat a növényeket, amiket étkezési célra szeretnénk felhasználni. Egyes növényeknek más és más részei ehetőek.

A virágok fogyasztása egészséges, igazi gasztro élmény. Azonban fontos a mérsékletesség, mert nagy mennyiségben egyes virágok esetén emésztési problémák jelentkezhetnek. Vannak olyan virágok is, melyek a díszítésen és a gasztronómiai felhasználáson túl gyógyító hatásúak is egyben. Érdemes tudni, hogy melyek ezek és milyen jótékony hatásaik vannak.

Az allergiások nem fogyaszthatnak virágokat!

A gasztronómiai felhasználásuk igen sokrétű. Készülhetnek velük gyógyteák, saláták, köretek, kész ételek, levesek, fagylaltok, sütemények, desszertek, fűszervajak, szörpök, cukrok, ecetek, italok, virágzselé, kandírozott virágok, csokoládék.