kép

Mikor és hogyan permetezzünk? - Családi Kertek

Mikor és hogyan permetezzünk?

A permetezés egy nagyon hasznos tevékenység tud lenni, ha megfelelően és jól csináljuk. Fontos, hogy szakszerűen és időben végezzük a permetezést, hiszen csak így érhetjük el a kívánt hatást. Törekedjünk a minél kevesebb vegyszer használatra. De mire figyeljünk még?

  • Nagyon fontos, hogy meglegyen a megfelelő védőfelszerelésünk, hiszen a permetezés során számos mérgező anyagot bocsátunk ki a környezetünkbe. Még akkor is, ha a bárki számára elérhető, gyengébb hatóanyag tartalmú szereket is választunk. Ha ezek a szerek nem megfelelőek, akkor mindenképp kérjük szakember segítségét!
  • Mindig legyünk tisztában, hogy mi ellen szeretnénk védekezni! Csak így tudjuk kiválasztani a megfelelő hatóanyagokat és minimálisra csökkenteni a szer használatot.
  • Metszés után érdemes permetezni is. A metszés során a fertőzött, beteg részeket mihamarabb el kell távolítani. Egyes betegségek esetén meg is kell semmisíteni (égetni).
  • A növényvédelem egy bonyolult és komplex folyamat, mely során nem csak az egyes betegségeket és kártevőket, hanem azok terjedését, az újrafertőzésüknek veszélyeit, az egyes terjesztő kártevőket, szaporodásukat és az időjárási körülmények befolyásoló tényezőjét is ismerni kell. Csak így tudjuk a megfelelő hatóanyagú szereket, időpontokat és gyakoriságokat megválasztani, hogy a permetezés valóban hatásos legyen.

További kérdése lenne? Forduljon hozzánk, segítünk!