kép

Öntözőrendszerekkel a gyönyörű kertért - Családi Kertek

Öntözőrendszerekkel a gyönyörű kertért

Minden élőlénynek szüksége van az életben maradáshoz a megfelelő mennyiségű vízre. Ez természetesen a növényekre is igaz, ennek megfelelően nem elég, ha csupán a növénytelepítésről gondoskodunk, hanem rendszeresen öntöznünk is kell a virágokat, bokrokat, fákat és a gyepet.

Az öntözésnek is vannak azonban szabályai. A locsolásnak nagyjából minden nap ugyanabban az időben kell történnie, figyelembe véve a kert és a környezet adottságait, az időjárási viszonyokat, valamint a különböző növények eltérő vízigényét. Tehát a gyepet nem ugyanúgy kell locsolni, mint a fákat, bokrokat. Mindezek ismeretében már nem tűnik olyan egyszerű feladatnak az öntözés. Azonban erre a problémára nyújtanak megoldást az öntözőrendszerek, melyek segítségével be tudjuk állítani az öntözés kezdetét, végét, annak intenzitását. A tagoltabb kerteket különböző öntözési zónákra oszthatjuk, így az egyes területeket külön- külön is tudjuk locsolni, akár más beállítási paraméterekkel. Ha az öntözőrendszert külön esőérzékelővel is ellátjuk, akkor a rendszer ideiglenes kikapcsolásával sem kell többé foglalkozni. Ennek megfelelően vannak teljesen automata és vannak félautomata rendszerek is.

Ezen rendszerek kiépítése mellett nyugodtan elmehetünk nyaralni akár hosszabb időre is, a kertünket teljes biztonságban tudhatjuk.

Ha Ön is szeretne megszabadulni az öntözés feladatától, válassza az öntözőrendszerek nyújtotta komfortos lehetőséget!

Higgye el, növényei meg fogják hálálni gondoskodását!