kép

Hogyan permetezzünk szakszerűen? - Családi Kertek

Hogyan permetezzünk szakszerűen?

Itt a tavasz újra, ilyenkor rengeteg teendő van a kertekben, gyümölcsösökben. A tavaszi növénygondozáshoz hozzátartozik az ültetés, gyomlálás, metszés, de fontos a lemosó permetezés is.

A permetezésnek ezt a típusát célszerű minden évben megismételni, amint vége a télnek és így gondoskodni a növények jó állapotáról, egészségéről. A permetezés célja, hogy a téli hónapok során megtelepedett gombákat eltávolítsa a fák, bokrok száráról és ágairól, de a kéregrepedésekből és a rügyek felületéről is hatékonyan tudjuk eltüntetni a kártevőket.

A lemosó permetezés megakadályozza, hogy a megtelepedő gombák tovább tudjanak szaporodni, és gátat vet annak is, hogy az olyan rovarok, mint a molyok, atkák és levéltetvek elkezdjenek szaporodni a növényeken, miután túlélték a telet rajtuk. Ez a permetezés elsősorban a gyümölcsfák védelmét szolgálja, de a bokrokat is óvhatjuk vele. Az időzítés azért fontos, mert a hideg időszak elmúltával, de még nem túl meleg időben megkímélhetjük a kártevők természetes, még telelő ellenségeit. A tökéletes eredményhez a permetezést szélcsendes, fagymentes időben ajánlott végezni, amikor a levegő hőmérséklete már eléri az 5 °Ct.

Amennyiben profi segítségre van szüksége a kertápoláshoz, keressen fel minket bizalommal!