kép

A sziklakertek tervezéséről és kialakításáról bővebben - Családi Kertek

A sziklakertek tervezéséről és kialakításáról bővebben

Sziklakert építése szinte bármilyen talajon megoldható, de a legjobb, ha jó vízelvezető képességű részt választunk, különben nagy gondot fog okozni a növények megfelelő táplálása. Nem szerencsés a fagyzugos, szeles hely, de lehet napos és árnyékos is – ez azonban befolyásolja az ültethető növények típusát.

Sziklakertünkhöz hasonló színű és közepes nagyságú köveket válasszunk! Fontos, hogy ne legyenek túl kicsik, mert ezek nem mutatnak jól, viszont az sem jó, ha nehéz az elhelyezésük. A formával kevésbé kell előre foglalkozni, szinte mindegyik félének meg lehet találni a helyét. Az ideáli, ha a sziklakertnek körülbelül a kétharmada szikla és murva, és csak a maradék rész a növényeké. Népszerű sziklakerti növények az örökzöldek, a hagymás és az egyéb, kisebb évelők, az egynyári virágok és a törpecserjék is.

Ha segítségre van szüksége a sziklakert építésében, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot! Szakértő munkatársaink készséggel segítenek, hogy az Öné legyen a legszebb sziklakert a környéken!